Over mij

Door zelf door hele diepe dalen te hebben mogen gaan, en hier weer uit op te klimmen, besefte ik me dat alles wat er gebeurd niet zomaar gebeurd. Het is een les die je mag leren, je hebt er iets uit te halen. Je wordt uitgedaagd om te ervaren, te beleven, te doorleven, te omarmen en/of los te laten..

Over mij

Over mij

Door zelf door hele diepe dalen te hebben mogen gaan, en hier weer uit op te klimmen, besefte ik me dat alles wat er gebeurd niet zomaar gebeurd. Het is een les die je mag leren, je hebt er iets uit te halen. Je wordt uitgedaagd om te ervaren, te beleven, te doorleven, te omarmen en/of los te laten..

Over mij

- Petra joppe -

Het gezicht achter Praktijk INana

Ik ben Petra Joppe. Geboren in 1977 in Roermond. Ik woon samen met mijn partner en ben moeder van 2 dochters. Ik ben woonachtig in Roermond waar ik mijn praktijkruimte aan huis heb.

Mijn hele leven lang ben ik al op ontdekkingsreis. Ik wil groeien, me blijven ontwikkelen. Hierdoor is het belangrijk om naar mezelf te kunnen en durven kijken. Door de opleidingen die ik heb gevolgd, heb ik steeds meer tools gekregen om hier makkelijker mee om- en doorheen te gaan.

Door zelf door hele diepe dalen te hebben mogen gaan, en hier weer uit op te klimmen, besefte ik me dat alles wat er gebeurd niet zomaar gebeurd. Het is een les die je mag leren, je hebt er iets uit te halen. Je wordt uitgedaagd om te ervaren, te beleven, te doorleven, te omarmen en/of los te laten.

In de praktijk heb ik gezien dat er enkel naar het probleem wordt gekeken en dat daar een oplossing  voor wordt gezocht. Maar wat zit er achter? Ik ben nieuwsgierig naar de mens. Wie ben jij? Waarom doe jij wat jij doet? waar komt dit vanaf? Zoveel wat ik wil weten. Zonder oordeel!

Om met de mens in gesprek te gaan, te ervaren, te voelen, aan te raken waar het nu echt zit, wordt het gevoel doorleeft en kun je het loslaten. Hierdoor kom je steeds meer tot wie je eigenlijk wilt zijn. En dat is wat ik wil doen. Mensen laten zien hoe mooi ze zijn. Zowel met hun lach,  humor, liefde, zachtheid als met hun verdriet, boosheid en angst. Dit hoort ook bij jou! Kennismaken en in contact komen met je eigen IK, tot inzichten komen hierdoor te groeien tot de persoon die je daadwerkelijk bent.

- mijn reis -

Een stukje over mijn pad

Vanaf jongs af aan heb ik altijd al het  gevoel gehad ‘anders’ te zijn. Ik kon er ook nooit de vinger op leggen. Ik denk dat ik hierin mijn lessen heb moeten leren.

Duidelijk was wel dat ik mensen wilde gaan helpen. Ik ben na het voortgezet onderwijs SPW gaan volgen. Na deze afgerond te hebben, ben ik psycho-sociaal-Werkende gaan volgen. Achteraf gezien was dit al de opleiding waarmee ik in contact kwam met spiritualiteit. Enkel was ik zelf nog niet zo ver om dat te zien. Maar wat een geweldige opleiding en wat heb ik veel geleerd!

Ik ben gaan werken binnen de Maatschappelijke opvang, waar ik nu ook nog steeds werkzaam ben. Ik heb heel lang geroepen, “Ik doe maar wat” ik weet niet wat, maar het werkt”. Mijn overtuiging is wel altijd geweest: behandel de ander, zoals je zelf behandeld wilt worden. En daarnaast, ben zoals je bent! Nu zie ik dat dit mijn kracht is geweest en nog steeds is. Ik werkte op mijn gevoel, liet me leiden door mijn intuïtie.

Zelf heb ik het nodige mee mogen maken. Ongeveer in 2012 was ik hier helemaal klaar mee. Vanaf die tijd is mijn proces echt begonnen. Ik ben wat cursussen gaan volgen om dichter bij mezelf te komen, mezelf te mogen zien, en te mogen zijn. In 2016 ben ik gestart met de opleiding Psycho-energetisch- therapeut. Tussentijds ook de opleiding als meditatietrainer en Reiki 1 en 2 gevolgd en afgerond. De opleiding psycho-energetisch- therapeut heb ik in mei 2019 mogen afronden. Een ontdekkingsreis waar ik tot  heel veel inzichten mocht komen. Een reis met veel vreugde, geluk en blijdschap, maar ook met veel pijn en verdriet. Maar dit was en is nodig geweest om tot deze inzichten te komen, om mezelf te mogen ont-moeten. Het mooiste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven.

Ik wil me zelf blijven verdiepen en verrijken. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in de numerologie en inmiddels ook Reiki 3a afgerond. Een mooie toevoeging voor mijn praktijk.

- de praktijk -

Praktijk INana

Praktijk INana – in contact met je eigen IK –

Waar staat mijn praktijk nu voor?
Dat wil ik je graag vertellen. Het heeft even geduurd eerdat het tot stand is gekomen.

Mijn eerste ingeving was Inanna, een hemelgodin en de allergrootste godin van de Soemerische religie. Gedurende haar bestaan kreeg zij meerdere, soms tegenstrijdige rollen.

Inanna, de godin van het leven, van hemel en aarde, een maan godin en een priesteres, en als zodanig koningin van de dieren, de planten en de bloemen. Inanna staat voor alles wat het leven leuk en mooi maakt ; Ze is de Godin van de Bovenwereld en haar symbool is de slang (soms een leeuw). In Inanna komen leven en dood, orde en chaos samen. Haar reis wordt opgevat als een levensreis die iedereen moet maken: het leven gaat gepaard met teleurstelling, depressie, lijden, verandering en keuzes maken. Maar ook wordt er gefeest, gelachen en lief gehad.

Nu heeft Inanna ook andere namen nl: Inanna, Inana of Ininni. Ik heb gekozen voor Inana.  Waarom: I staat voor Ik ofwel Eigen en Nana betekent in het hawiaans BRON. De reis die je mag maken naar je eigen Bron, je innerlijke Kracht, je IK, je ZIJN.

En als ik dan ook nog naar de kleuren van het logo kijk

Paars: Spiritualiteit, verbinding met je eigen bron/essentie. Hiermee kan transformatie, verandering, genezing plaatsvinden. Alles staat in verbinding met elkaar.

Roze: Staat voor zelfliefde, onvoorwaardelijke liefde, compassie, zachtheid

Geel: De zon. Het licht, de warmte.

Groen: Hierbij denk ik aan de natuur en aan Groei.

Samenvattend:

Wanneer we ons in het licht zetten (geel) met de liefde voor onszelf, te beginnen met naar jezelf te kijken, met zachtheid, te zien en te accepteren wat is (roze) kan er verandering, transformatie plaatsvinden naar zoals je echt bent(paars), Dit is een proces, een groeiproces (groen)

Hoe mooi is dat!